Utsida och insida t/r

Wow vilken bild, bilden med störst genomslag i sociala medier 2022! Mannen på bilden, Alex Schylström, gjorde starkt intryck i morgonens SVT-studio. Det som stannar kvar i tanken är det jag ser, det jag hör honom berätta och känslan av kontakt som infinner sig.

Hans brännskadade hud, med ena sidan av ansiktet skadat och synligt i bild. Här är en människa som har läkt. Och som berättar att resan har varit lång. Det här är motsatsen till quickfix! Det är dessa ord som attraherar i hans berättelse: Jag orkade inte känna mig ful längre. Och jag kunde ju inte ändra på hur jag ser ut, så jag behövde ändra på hur jag ser på mig.

Samtalet handlar om hans inre resa, från den skam som han kände i början till idag: uppskattad för att han har visat sig som han är. Sovande i soffan med en dotter vilande på sin ärrade kropp. Idag föreläser han för ungdomar om frågor relaterade till utseendefixering. Det handlar om personlig utveckling, som berör alla som behöver kunna växa, oavsett ålder.

Stolt bemötande är en organisationsmetod som handlar om att inte reflexmässigt sträva, streta och kämpa på i ett omedvetet bedömande av sig själv och andra. Vi behöver istället bemöta oss, för att få fatt i var vi är, med egna unika ärr, missförstånd och felsteg. Först när vi tillåter de inre processer som behövs för att få fatt i förmågan att förändras, då kan vi också förändra det vi vill förändra i det yttre.

Ju tuffare utmaningar, desto större grund för en gemensam känsla av stolthet!

Vinterhälsningar! /Caroline

https://www.instagram.com/p/Cg2GWw7NGYq/