Systematiskt stolthetsarbete skapar enhet

Att bevittna det finländska hockeylaget spela för guld gjorde mig stolt, i en känsla av delaktighet. Jag unnade dem framgång när jag såg deras helhjärtade arbete och inte tvivlade på spelets regler. Jag kände att de delade allt – med varandra och med oss andra. Spelarna gav järnet för att få fira stolt.

Det gjorde även Canadas suveräna spelare, som fullständigt dominerat i semifinalen mot Tjeckien. Och Tjeckiens lag, som i sin tur varit helt överlägset i bronsmatchen. Och så slutligen Finlands landslag – som vann den hårda kampen om guldet!

Målvaktsstjärnan Olkinuora blev efteråt tillfrågad om anledningen till de finländska lejonens framgång. Han svarade att det finländska laget fungerat fint som kollektiv och att det handlat om tre saker: laget, coachen och systemet. Och på frågan om hur han skulle fira, så hoppades han få fira åtminstone en vecka!

På en arbetsplats, lika väl som på isen i ett VM, är stolthet en strategisk tillgång. För att bli en unik resurs behövs ett systematiskt stolthetsarbete – både kollektivt och individuellt. Att känna delaktighet i ett system som skapar enhet, med en coachning som ger rätt träning till både individer och lag.

Hurra för enheter som gör det möjligt att fira stolt – tillsammans!

/Caroline