I väntan på Valborg och vaccin

I år är många människors längtan till våren även fylld med hoppet om vaccin. Ett vaccin som motar bort det virus som har tagit plats och lagt sig som en iskall filt över hela världen. Faktum är att forskare – jorden runt – framgångsrikt har fått fram flera vaccin under det år som pandemin har pågått. Det är mycket imponerande att se den effektivitet som åstadkoms när ett sådant samarbete får ta plats!

Samarbete – det är ju detta mikroberna som kallas Covid-19 ägnar sig åt. Och då gäller det för oss människor att inte vara sämre. Vi är bra när vi tillsammans fokuserar på det värdefulla som vi kan bidra med till andra. Så det gäller att ta tag i allt det som vi gör som är positivt och glädjande. Visst är det fantastiskt att vaccinering redan pågår i vår värld – att människans vision kan bli verklighet så snabbt!

För oss som bor i Norden är Valborg något vi längtar till, var och en på sitt sätt och med sin vision. Och samtidigt är Valborg ett firande som förenar och som är gemensamt för oss nordbor. Vi längtar efter att isen lossnar och släpper fram havet och sjöarna, vi längtar efter värmen som ska komma snart!

Vi får fira med att värma oss vid en majbrasa, i väntan på att värmen sveper in och det blir sommar. Inför Valborgs namnsdag – skål för hälsa! Santé! Zum wohl! Cheers! Allt gott!

/Caroline

PS. Fotade idag på lunchen, när jag såg isen börja lossna utanför vår kvartershamn i Piteå 🙂